A Scent-sational Sundae
קריאה לכל אוהדות Bronze Goddess: קבלו סקופ למתכון בלעדי לגלידת סנדיי המהפנטת את כל החושים בהשראת הניחוח האייקוני שלנו.

"לא משנה מה אני עושה, אני תמיד חושבת קצת על גלידה," אומרת ג'ני בריטון באואר (והאמת, מי לא?) אך עבור המייסדת של חברת הקינוחים הקפואים שהפכה לקאלט, Splendid Ice Creams, הפינוק המתוק הוא יותר מאשר תענוג קריר, אלא תשוקה המלווה אותה כל חייה. האשה שנהגה לרקוח בשמים כתחביב ובמקביל למדה 'היסטוריה של האמנות' הצליחה לתעל את כל תחומי העניין והכישרונות שלה לקינוח אחד אהוב ובסופו של דבר בנתה אימפריית גלידה שהנהלתה יושבת בקולומבוס, אוהיו ולה 23 סניפים ברחבי ארה"ב. בנוסף, היא כתבה ספר בישול שדורג ברשימת הכי נמכרים של הניו יורק טיימס וזכתה בפרס James Beard בתחום הבישול. "את הגלידה הראשונה שלי הכנתי ב-1996. הוספתי תמצית של שמן פלפל קאיין לשוקו שקניתי בחנות, "היא נזכרת. "השמיים נפתחו ופתאום ראיתי את כל חיי נפרשים מולי. חצי שנה לאחר מכן כבר פתחתי את הגלידריה הראשונה שלי ומאז לא עשיתי דבר מלבד להמשיך לחקור את ייצור הגלידה."
מעניין לציין שבריטון באואר אינה מתייחסת לגלידה כאל קינוח. "אצלנו במערב התיכון, אנחנו אוכלים לחמניית קינמון דביקה וקוראים לזה "dinner roll" כך שנקודת המבט שלי על ממתקים מגיעה ממקום אחר לגמרי", היא מתבדחת. אולם היא כן מתייחסת לגלידה כאל צורה של אמנות, עם טעמים כמו עץ לבנה ומרשמלו, גרגרי יער ולבנדר ואגוזי פקאן מומלחים ווויסקי ברבן, בנוסף לטעמים האהודים יותר על ההמונים כגון "השוקולד הכי חלבי" ו"פולי וניל נוסח נדאלי אסטייט". "אני חושבת על גלידה כמו על בושם אכיל. בשמים הקסימו אותי מאז ומתמיד" היא מודה. "יום אחד השתמשתי בגלידה כמצע לבושם וזה פתח עולם שלם בפני. זמן קצר לאחר מכן ראיתי מיצב אמנותי שבו האמן מילא אגרטלים ענקיים בבשמים והזמין את המבקרים להסיר את המכסה ולהריח את האוויר שבפנים. אז הבנתי שיש קשר בין בושם לאמנות."
אני מתייחסת לגלידה כאל בושם אכיל.

גלידת Bronze Goddess
לאור ההיסטוריה שלה, אין זה מפתיע שההזדמנות ליצור גלידת סנדיי בהשראת ניחוח התקבלה בהתלהבות על-ידי בריטון-באואר. "זהו בושם שמימי באמת" היא אומרת על Bronze Goddess האיקוני. "הוא מריח כמו הריח שהיית רוצה שיהיה לך אחרי בילוי על החוף בחום השמש הקיצית."
"המתכון הבא לגלידת סנדיי מדגיש כמה מהמרכיבים האהובים ביותר של Bronze Goddess ונוצר בהשראת התווים האכילים ביותר שלו - פריחת תפוז, קוקוס וסנדלווד יפהפה," מסבירה בריטון-באואר. "זוהי גלידת קרמל מלוחה מצופה בפתיתי קוקוס קלויים, קצפת שהוקצפה עם דבש ודובדבנים שהוקפאו בסוכר, מיץ לימון ומי פריחת הדרים."
מספיק לכ-4 מנות
חומרים להכנת דובדבנים מסוכרים
- 2 כוסות של אבקת סוכר
- כוס וחצי מים
- חצי כוס ליקר אפרסקים
- 4 כפות מיץ לימון (לימון אחד גדול)
- 3 כפות מי פריחת הדרים
- 340 גרם דובדבנים מתוקים טריים (אדומים או כהים מאוד) ללא גלעינים וחתוכים לחצי
הכנת דובדבנים מסוכרים
לחמם מים בסיר קטן על להבה בינונית עד לרתיחה. להוסיף סוכר ומיץ לימון ולהקציף במטרפה עד שהסוכר נמס לחלוטין. להוריד מהאש ולהניח בצד שיתקרר.
לטבול את הדובדבנים המגולענים והחצויים בסירופ הסוכר עד לכיסוי מוחלט. לכסות בניילון נצמד ולהשאיר להשריה במקרר למשך 4 שעות לפחות או למשך הלילה.
חומרים לגלידת סנדיי
- כף גדושה של גלידת קרמל מלוחה
- 2 כפות דובדבנים מסוכרים
- 2 כפות מהסירופ של הדובדבנים
- 2 כפות של פתיתי קוקוס קלויים ומומתקים
- קצפת שהוקצפה עם דבש לתיבול*
* גביע של שמנת להקצפה מוקצפת עם כף אחת של דבש
הרכבת הקינוח
להניח כף גדושה של הגלידה בגביע הגשה. לצפות בדובדבנים מסוכרים ולצקת מעל את נוזל הסירופ. לעטר בקצפת ומעליה לזרות פתיתי קוקוס קלויים. להניח דובדבן נוסף בראש הקינוח לקישוט.